Locatie

Villa Euphoria is zeer rustig gelegen in een olijfboomgaard aan de rand van het traditionele dorpje Kyrianna (of Kirianna) op Kreta.

Op wandelafstand vind je vers brood, een slagerij en 2 kleine superetten voor de dagelijkse boodschappen.  In het dorp bevinden zich ook een aantal tavernes en kafenions.   Het oude centrum van de dichtst bijzijnde stad Rethymnon ligt ongeveer 20 autominuten ver.  Strand en zee vind je op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Skaleta tot in Rethymnon.

Luchthavens

Zowel vanuit de luchthaven van Heraklion als vanuit de luchthaven van Chania is villa Euphoria zeer vlot bereikbaar via de National Road. In beide gevallen bedraagt de verplaatsingstijd ongeveer 1 uur.

Verplaatsingen op Kreta

Vanwege de vele mogelijkheden en de grootte van het eiland is een huurauto een aanrader. Wij hebben zeer goede ervaring met volgend lokaal verhuurbedrijf “voyager in crete” . Belangrijk is dat de wagen zowel kan (terug)bezorgd worden in beide luchthavens én dat de wagen volledig verzekerd is.  Een gratis GPS wordt ter beschikking gesteld.

In de buurt

In Kyrianna zelf vind je zeer lokaal alles voor de dagelijkse boodschappen.

Op de weg naar Rethymnon kom je voorbij 2 grote supermarkten, LIDL en INKA en ook voorbij de lokale Mini-market “Bij Manos” die altijd open is.

In Loutra bevindt zich het dichtste tankstation. Hier vind je ook nog een ambachtelijke bakkerij.