Vraag en antwoord

Vraag en Antwoord

Waarom worden er halve dagen ingevuld op de kalender ?

Je betaalt uw verblijf per verbleven nacht.  Je komt aan of vertrekt in de villa gedurende de dag.  

Hoe lang duurt het voor ik bericht krijg dat de door mij gereserveerde periode gegarandeerd is ?

Nadat je reserveert via de boekingskalender op onze website krijg je binnen 24 uur bevestiging of de periode nog vrij is. Onmiddellijk wordt de  aangevraagde periode geblokkeerd voor andere gasten.  

Kan ik tijdelijk een ruimere periode reserveren om vliegtuigtickets te zoeken ?

Uiteraard kan dat.  

Een praktisch voorbeeld : Je hebt 3 weken aaneensluitend verlof in totaal  en je wil bij ons in die periode 10 dagen vakantie boeken, dan kan je die 3 weken (of een gedeelte) reserveren.  Je hebt dan tot een week de tijd om jouw vliegtuigtickets te zoeken en te boeken.  Via E-mailverkeer handelen we dan de boeking en betaling van jouw effectief gekozen vakantieperiode af.

Op welke luchthaven op Kreta boek ik het best vliegtuigtickets ?

Je kan zowel vliegen op de luchthaven van Chania als op de luchthaven van Heraklion (maar denk ook eens aan toekomen in Chania en vertrekken uit Heraklion of omgekeerd).  De villa is nagenoeg exact tussen beide luchthavens gelegen qua verplaatsingstijd.  Ideaal dus om maximaal voordeel te doen bij het boeken van vliegtuigtickets.  

Hoe huur ik een wagen ?

Het rondtoeren op Kreta met een huurwagen is echt ingeburgerd.  Er zijn altijd voldoende huurwagens beschikbaar in beide luchthavens en het huren van een kleine wagen is goedkoop.  Vooraf online boeken is uiteraard aangewezen. Wij zelf raden een lokaal verhuurbedrijf op Kreta aan die een uitstekende persoonlijke service levert. Online betaal je voor je vertrek met kredietkaart een voorschot van 20% op de huurprijs. Men wacht jou persoonlijk op in de aankomsthal van de gekozen luchthaven waardoor je heel weinig tijd verliest met de nodige administratie. Het resterende bedrag kan je cash of met visa betalen. Hun wagens zijn volledig verzekerd en je kan een 2e bestuurder opgeven zonder meerkost.  In de wagen bevindt zich een basis wegenkaart van gans Kreta. Tevens bieden zij optioneel zelfs gratis GPS aan.  

Ik ken Kreta niet, zal ik wel de weg vinden naar de villa ?

Enige weken voor uw vertrek zal u een mail ontvangen met gedetailleerde aanwijzingen naar de villa. Naast een beschrijving van de route en foto’s van de splitsingen, sturen wij ook een kaartje van Kyrianna waar de villa precies gelegen is.

Kan ik de villa boeken zonder huurwagen ?

Ja, dat kan.  We raden dit wel niet aan.  Je kan vanuit de luchthavens een taxi nemen naar de villa.  Reken hiervoor toch al minstens op €100 euro per rit.  Onderhandelen aan de luchthaven is de boodschap.  Het openbaar busvervoer is sterk uitgebouwd in Kreta en zeer goedkoop, maar het vraagt wel wat organisatie om hiermee te reizen.  Kyrianna heeft een heel erg goede busverbinding met Rethymnon.  Meer info : http://www.e-ktel.com/en/. Er bestaat geen treinverkeer op Kreta.

Ik wil een  langere periode in de villa verblijven ?  Wordt er dan maar 1 keer schoongemaakt ?

De keuze is volledig aan jou.  Wie dat wil kan tegen vergoeding (€ 90) een tussentijdse schoonmaak met nieuwe lakens en witgoed verkrijgen. Maar evengoed kan je er voor opteren om een aantal zaken zelf te doen.  Alles is immers in de villa aanwezig om in een basis onderhoud te voorzien.  Er zijn ook altijd reserve lakens en witgoed aanwezig in de villa.

De reservering vermeldt geen waarborgsom ?

Bij de reservering wordt enkel de normale kostprijs vermeld.  De waarborgsom van € 400 wordt niet automatisch meegerekend.  Deze waarborgsom wordt immers na nazicht door beheerder of eigenaar behoudens een uitzonderlijke schade integraal terugbetaald op uw rekening binnen 14 kalenderdagen na uw verblijf.  

Zijn er nog andere extra kosten behalve eventueel een extra schoonmaakbeurt ?

Neen, die zijn er normaal niet.  Het verblijf is inclusief water, airco, tv, internet, schoonmaak woning, onderhoud zwembad, onderhoud tuin, lakens, witgoed en strandlakens.  Echt alles is in de villa aanwezig voor een zorgeloos verblijf.

Enkel voor electriciteitsverbruik wordt uw werkelijk verbruik aangerekend boven 5€ per dag. Dat zal mits je bewust omgaat met je energie normaal geen of zeer weinig gevolgen hebben.  Dat is vooral afhankelijk van een hoog gebruik van de airco’s en/of het gebruiken van een plugin hybride als huurwagen.

Wij komen ‘s avonds laat toe in de luchthaven. Zullen wij de sleutel van de villa zonder problemen kunnen krijgen ?

Samen met de routebeschrijving zal u precieze instructies van ons verkrijgen hoe u de sleutel van de villa verkrijgt.  Dat is, zelfs als u midden in de nacht zou arriveren, nooit een probleem.

Heeft u nog vragen ? Contacteer ons dan op ons E-mailadres info@villa-euphoria-kreta.be.  Wij helpen u graag verder.