Locatie

Villa Euphoria is zeer rustig gelegen in een olijfboomgaard aan de rand van het traditionele dorpje Kyrianna (of Kirianna) op Kreta.

Op wandelafstand in het centrum van het dorp vind je dagelijks vers brood en kan je terecht voor allerhande kleine boodschappen in de kleine minimarket/kafenion van Kostas. In het dorp bevinden zich ook nog een aantal tavernes en kafenions.  Het oude centrum van de dichtst bijzijnde stad Rethymnon ligt ongeveer 20 autominuten ver. Strand en zee vind je op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Skaleta tot in Rethymnon.

Luchthavens

Zowel vanuit de luchthaven van Heraklion als vanuit de luchthaven van Chania is villa Euphoria zeer vlot bereikbaar via de National Road. In beide gevallen bedraagt de verplaatsingstijd ongeveer 1 uur.

Verplaatsingen op Kreta

Vanwege de vele mogelijkheden en de grootte van het eiland is een huurauto een aanrader. Wij hebben zeer goede ervaring met een lokaal verhuurbedrijf.  Belangrijk is dat de wagen zowel kan (terug)bezorgd worden in beide luchthavens én dat de wagen volledig verzekerd is.  Een gratis GPS wordt ter beschikking gesteld. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

In de buurt

In Kyrianna zelf vind je zeer lokaal alles voor de dagelijkse boodschappen.

Op de weg naar het centrum van Rethymnon kom je voorbij 3 grote supermarkten,  LIDL , AB Vassilopoulos en SYNKA en ook voorbij de lokale Mini-market “O Manos” in Adele die altijd open is (tot na middernacht).

In Loutra bevindt zich het dichtste tankstation. Hier vind je ook nog een ambachtelijke bakkerij.